Olaj- és Gázipar

Magyarországon, is mint mindenhol a világon az olaj- és gázipar az a stratégiailag fontos és kiemelt ágazat, mely rendkívül szigorú szabványaival és követelményeivel az biztonságra (energia ellátás biztonsága, élet és baleset-védelem) törekszik. Így teljesen természetes, hogy ez az iparág is Roxtec kábel- és csőátvezető rendszert használ, mind robbanásveszélyes területeken, mind tűzszakaszhatároknál, valamint olyan helyeken ahol víz- és/vagy gáztömörség a követelmény.

Roxtec Olaj- és gázipari brosúra letöltése

Ahogy a gyorsul a technológiai fejlődés, úgy nem léteznek manapság olyan projectek, melyeket úgy terveznek meg, hogy azokat ne lehessen a lehető legkönnyebben és leggyorsabban átalakítani. Nem kivétel ez alól az olaj- és gázipar sem. Éppen ezért számos ezen a területen működő cég és vállalkozás választotta a Roxtec-et. Hiszen azon kívül, hogy a Roxtec a legbiztonságosabb, legjobban dokumentált átvezető rendszer; szerelése igen gyors, a szerelés minőségét könnyű ellenőrizni.

Néhány példa az olaj- és gázipar világából

Fali átvezetés

Falon történő átvezetéskor szükség lehet vízzárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és rágcsálóállásra. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre akár külön-külön.

Szekrény átvezetés

Mérőszekrények, adatgyűjtő és továbbító szekrények, kötődobozok átvezetéseihez a legalkalmasabb megoldás a Roxtec szekrény átvezetései. A Roxtec szekrényes átvezetéseinek nagy előnye a nagy kábelsűrűség, az előszerelt kábelek lezárásának biztosítása, az igény szerinti magas IP védettség (IP44-től IP67-ig).