Gyógyszer- és vegyipar

A vegyiparban és a gyógyszergyártásban kiemelt szerepet kapnak a tömítések, elsősorban a robbanásveszélyes gyártási folyamatok miatt. A magas szintű műszerezettség és a villamos energia igény miatt olykor több száz kábel minősített átvezetése a megoldandó feladat. A viszonylag rövid éves karbantartási időszakok miatt a gyorsan szerelhető és könnyen variálható átvezetők alkalmazása indokolt.

Roxtec robbanásbiztos katalógus letöltése

A különböző ATEX zóna besorolású és tűzveszélyességi fokozatú helységek között átmenő kábelek tömítésére a Roxtec ideális megoldás. Az extrém gyártási körülményekhez igazodva AISI 316 anyagminőségű, kizárólag saválló acél részeket tartalmazó átvezetőkkel is állunk az iparág rendelkezésére. A moduláris felépítés igen jól kiaknázható, amikor egy-egy új gyártósor installálásakor bővül az átmenő kábelek száma.

Néhány példa vegyipari és gyógyszeripari alkalmazásokról

Fali átvezetés:

Falon történő átvezetéskor szükség lehet vízzárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és ATEX minősítésre. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre, akár külön-külön.

Szekrény átvezetés:

Mérőszekrények, adatgyűjtő és továbbító szekrények, kötődobozok átvezetéseihez is kínálunk minősített megoldásokat. A Roxtec szekrényes átvezetéseinek nagy előnye a nagy kábelsűrűség, az előszerelt kábelek lezárásának biztosítása, az igény szerinti magas IP védettség (IP44-től IP67-ig). A Multiátmérő technológiából adódó rugalmasság természetesen a lemezátvezetéseknél is megkönnyíti a szerelők és üzemeltetők dolgát.